ال کارنیتین چیست؟

 

کارنیتین یک ترکیب چهارتایی آمونیوم است و از اسید آمینه های لیزین و متیونین ساخته شده دو ایزومر فضایی D و L دارد  (ال کارنیتین و دی کارنیتین ).

کارنیتین به طور طبیعی در بافت عضلات و کبد ساخته می شود و در عضلات اسکلتی ، قلب ، مغزو اسپرم ذخیره شده است .معمولا بدن کارنیتین مورد نیازش را می سازد.

این ماده در گوشت، ماهی و برخی فرآورده های لبنی دانه هایی مثل کدو، آفتابگردان ،کنجد و حبوبات ،نخود فرنگی، بادام زمینی ،سبزیجاتی مثل مارچوبه

و سیب زمینی ، کلم بروکلی، سیر، بامیه ،جعفری وجود دارد.

مصرف فرم D آن محدود بوده و تا حدی منع مصرف دارد اما فرم L آن که همان ال کارنیتین است رایج می باشد .

در بین ورزشکاران موجب سرخوشی و شادی می شود و باعث انتقال اسید چرب شکسته شده به داخل میتوکندری سلول شده و باعث بتا اکسیداسیون آن می‌شود همچنین موجب صرفه جویی در مصرف گلیکوژن عضلات گردیده و با حفظ ذخایر آن به تاخیر در بروز خستگی ورزشکار می انجامد.

پس یک ماده چربی سوزمستقیم نیست فقط انتقال دهنده چربی است.اثر بخشی آن زمانی است که با تمرینات هوازی همراه باشد.
مصرف آن در بیماران کلیوی ، دیابتی و قلبی عروقی و افرادی که کم کاری تیروئید دارند منع شده است.

افرادی که رژیم غذایی مناسبی نداشته باشند  مصرف ال کارنیتین  آنها را دچار عارضه می کند.

اگر فرد دوز بالایی از این ماده را مصرف کنند بدنش بویی شبیه ماهی گرفته و ممکن است دچارحالت تهوع،اسهال ،استفراغ، سردرد ،آبریزش بینی ،بی قراری، مشکل خواب و فشار خون شود .

روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم دوزمصرف مناسب آن است .

اشکال دارویی آن پودر، قرص، کپسول، مایع است و با داروی وارفارین (داروهای کاهش دهنده انعقاد خون ) تداخل دارویی ایجاد می کند.

همین حالا این مطلب را به راحتی با دوستان خود از طریق کلید های زیر به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

میلاد روحانی

فیزولوژیست ورزشی

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارشناس ما درخدمت شماست
Send via WhatsApp
اسکرول به بالا