خواص جو دو سر

 خواص جو دو سر

معرفی

جوی دوسر یا یولاف گیاهی با طبع سرد و خشک می باشد .

 به دلیل فوایدی که برای سلامتی دارد  امروزه مورد توجه  متخصصان تغذیه قرار گرفته است.

 پرکاربرد ترین نوع آن به شکل جوی پرک دوسر میباشد.

ارزش غذایی جو دو سر

در ۱۰۰ گرم جو دو سر:

۳۸۹ کالری انرژی                                             کلسیم ۵۲ میلی گرم                                         

پروتئین  ۱۶/۹ گرم                                           آهن ۴/۲۵ میلی گرم                                             

 چربی  ۶/۹ گرم                                              منیزیم ۱۳۸  میلی گرم                                     

کربوهیدرات ۶۶/۳ گرم                                    فسفر ۴۱۰ میلی گرم                                        

 فیبر ۱۰/۶ گرم                                                پتاسیم ۳۶۲ میلی گرم                                      

 قند  ۰ گرم                                                       سدیم ۶  میلی گرم                                            

روی ۳/۶۴ میلی گرم                                      تیامین یا ویتامین ۱ب  ۰/۴۶ میلی گرم

فولیک اسید ۳۲ میلی گرم                                ریبوفلاوین یا ویتامین ۲ب ۰/۱ میلی گرم

ویتامین E (ای)  ۰/۴۲ میلی گرم                     نیاسن یا ویتامین ۳ب ۱/۱ میلی گرم

ویتامین K ( کا) ۲ میلی گرم                             پنتنوئیک اسید یا ویتامین ۵ب ۱/۱۲ میلی گرم

کلسترول ۰  میلی گرم                                     ویتامین ۶ب ۰/۱ میلی گرم

 

همچنین سرشار از فیبری محلول در آب به نام بتا گلوکان است و آنتی اکسیدان ها ی فنولی نیز از دیگر ترکیبات آن  می‌باشد.

فیبرها به دو شکل محلول و نامحلول در آب هستند. 

بتاگلوکان از نوع محلول بوده و به دلیل داشتن همین فیبر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

 خواص جو دوسر 

۱-کاهش دهنده کلسترول بد خون یا LDL

بتاگلوکان می‌تواند ترشح صفرا را که حاوی مقادیر زیادی کلسترول می باشد افزایش دهد و از میزان کلسترولی که در خون گردش میکند کاسته شود .

۲-تثبیت قند خون

در بیماری دیابت ، قند خون به مقدار زیادی بالا می رود و این امر به خاطر کاهش حساسیت به هورمون انسولین ایجاد می‌شود.

جو‌دوسر به دلیل داشتن کربوهیدرات های پیچیده و ترشح آهسته انرژی موجود ،به تشدید سطح قند خون کمک می کند.

۳- تاثیرات آن روی گوارش

فاقد گلوتن است به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی برای افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.

 همچنین به دلیل فیبر بالا که بتاگلوکان محلول در آب است و محلول ژل مانند چسبناکی در روده ایجاد می کند باعث افزایش رشد باکتری هایی می شود که برای گوارش بسیار مفید است.

۴-مفید برای پوست و مو

جو دوسر به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامین های مختلف مخصوصا گروه B برای پوست و مو بسیار مفید است .

۵-خواص آن برای قلب

جو دوسر در رژیم حفظ سلامتی قلب استفاده شود و می تواند بیماریهای قلبی را کاهش دهد.

۶-جودو سر برای ورزشکاران

به دلیل داشتن مقدارمناسب کربوهیدرات‌ در تغذیه ورزشی اهمیت دارد.

سوخت وساز بدن را به طور مطلوبی تغییر می دهد و مصرف آن ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت قبل از ورزش کارایی بدن را افزایش می دهد.

 انرژی ورزشکاران را هنگام تمرین به مدت طولانی تری حفظ می کند و از طریق کاهش جذب گلوکز به جریان خون ، اشتها را محدود می کند.

معایب

مصرف بیش از حد آن باعث اسهال می شود.

موضوعات مرتبط

۵ اشتباه در رژیم غذایی که برای رسیدن به موفقیت باید از آنها اجتناب کنیم.

کینوا چیست؟

کلم بروکلی

 قارچ

خواص کرفس

 

خواص جو دو سر
  • امتیاز کل
4.5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *