خواص ماش

 

معرفی

ماش یکی از بهترین و پرخاصیت ترین حبوبات است که متاسفانه مصرف آن نسبت به گذشته بسیار کم شده ولی با اطلاع از خواص ماش و اضافه کردن به برنامه روزانه ،یک دانه ارزشمند و پرفایده را  به سبد غذای خود اضافه کنید.

این گیاه را به جای بسیاری از غذاهای فرآوری شده می توانید استفاده کنید زیرا هم زمان پخته آن بسیار کوتاه است و هم ارزش غذایی بالایی دارد.

 جزء حبوباتی است که نفاخ نمی باشد و هضم آن نسبت به لوبیا و… آسانتر است .

 

ارزش غذایی ماش

ارزش غذایی ۱۰۰ گرم ماش خام

کربوهیدرات ۶۲/۶۲ گرم                                                     

پروتئین ۲۳/۸۶ گرم                                                                  

 فیبر ۱۶/۳ گرم                                                                         

  قند ۶/۶گرم                                                                            

  چربی ۱/۱۵ گرم                                                                      

  آهن ۶/۷۴ میلی گرم                                                                                     

  کلسیم ۱۳۲میلی گرم                                                                     

  منگنز ۱/۰۳۵ میلی گرم                                                                  

  منیزیم ۱۸۹ میلی گرم                                                              

  فسفر ۳۶۷ میلی گرم                                                                    

  روی ۲/۶۸ میلی گرم                                                            

  پتاسیم۱۲۴۶میلی گرم

  ویتامین  K کا ۹میکرو گرم  

  ویتامین E ای۰/۵۱ میکرو گرم    

   ویتامین Cسی ۴/۸ میلی گرم 

   تیامین یا ویتامین ۱ب  0/621میلی گرم  

   ریبوفلاوین یا ویتامین ۲ب ۰/۲۳۳میلی گرم 

  نیاسن یا ویتامین ۳ب ۲/۲۵۱ میلی گرم   

   ویتامین ۵ب پانتنوئیک اسید۱/۱۹۱ میلی گرم 

   ویتامین ۶ب ۰/۳۸۲میلی گرم  

   ویتامین ۹ب یا اسید فولیک ۶۲۵ میکرو گرم                                 

 

خواص ماش

خاصیت ضد سرطانی

جوانه ماش با داشتن ترکیباتی مثل سیانید و بنزآلدهید که باعث شکستن سلول‌های سرطانی می‌شود .به عنوان یک ماده غذایی ضد سرطان شناسایی می‌شود.

کاهش اشتها و احساس سیری

به دلیل پروتئین و فیبر بالایی که دارد می‌تواند به افزایش احساس سیری کمک کند و این امر باعث می‌شود تمایل فرد به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات کاهش پیدا کند و باعث لاغری می شود.

برای این منظور می توانید ماش را به شکل پخته و جوانه آن مصرف کنید.

کاهش فشار  و قند خون

با داشتن مقادیر بالای پتاسیم ،منیزیم باعث کاهش فشار خون می شود .

 از جهت دیگر مصرف فیبر باعث کاهش کلسترول شده و این امر در کاهش فشار خون و سلامت قلب  تاثیرگذار است .

همچنین قند خون را کنترل میکند.

خواص ماش برای پوست و مو

 انواع ویتامین های گروه B و املاح معدنی و ویتامین های فراوان در ماش باعث تقویت و اکسیژن رسانی به مو و شفافیت و جوانسازی پوست می‌شود و از چین و چروک شدن  آن جلوگیری می‌کند .

خواص دیگر ماش 

 فیبر بالای آن باعث سلامت گوارش می شود و همچنین نشاسته این گیاه در تقویت باکتری های سالم روده نقش دارد.

ماش به دلیل پروتئین بالا و پورین کم برای افرادی که نقرس دارند مناسب است .

با داشتن ۱۳۲ میلی‌گرم کلسیم در هر ۱۰۰ گرم ،ماش می تواند به عنوان یک منبع تغذیه عالی برای جلوگیری از پوکی استخوان مصرف شود .

سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

با داشتن منیزیم ،لوسین ، ایزولوسین و والین در سنتز پروتئین موثر است و در عضله سازی نقش دارد و همچنین باعث ریکاوری عضلات برای بدنسازان می‌شود .

به خاطر پتاسیمی که دارد در بالا بردن انعقاد خون نیز موثر است.

 

موضوعات مرتبط

کلم بنفش

کینوا چیست؟

خواص جو دو سر

کلم بروکلی

قارچ

خواص کرفس

همین حالا این مطلب را به راحتی با دوستان خود از طریق کلید های زیر به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp

میلاد روحانی

فیزولوژیست ورزشی

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کارشناس ما درخدمت شماست
Send via WhatsApp
اسکرول به بالا